piatok 31. júla 2015

Feniklový šalát s bryndzou

Veľmi chutný, zdravý a ľahký šalát - ideálny na letnú večeru :).
Potrebujeme (na jednu porciu):
* baby špenát
* 1 väčšiu paradajku
* asi 1/4 fenikla (podľa chuti môžete pridať aj viac) + stopku na ozdobenie
* bryndzu (najlepšie pravú ovčiu)
* olivový/ sezamový olej na  
   pokvapkanie
* sušenú bazalku na posypanie

Postup:
Špenát, paradajku a fenikel si umyjeme. Na väčší tanier alebo do šalátovej misy vložíme špenátové lístky a na kocky nakrájanú paradajku. Pridáme fenikel, ktorý si môžeme nakrájať ľubovoľne, ja som zvolila užšie pásiky, aby jeho chuť v šaláte nebola príliš výrazná. Šalát posypeme bryndzou a pokvapkáme olejom. Na vrch pridáme bazalku a dozdobíme stopkou z fenikla.
Podávame s čerstvým chlebíkom, poprípade môžeme pridať aj plátok neúdeného syra.

Tak a máme hotovo, dobrú chuť ;)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára