streda 10. februára 2016

Orieškové maslo



Hoci arašidové maslo je medzi ľuďmi dobre známe , málokto vie, že podobne sa dajú využiť aj iné druhy orechov, čím Vám môže vzniknúť zdravšia a niekedy i chutnejšia varianta.

V tomto príspevku Vám prinášam recept s využitím vlašských orechov. Výborné maslo ale môžete vyrobiť i z mandlí či kešu orieškov. Záleží teda iba na Vás, ktoré sú Vašimi obľúbenými :).

Potrebujeme:
* 250 g nalúskaných vlašských orechov
* 2 lyžice gaštanového medu
* 2 lyžice lesného medu
* 1 lyžica amaretta
* 3 lyžičky kokosového oleja
* 1 lyžička sezamového oleja

Postup:
Jadrá vlašských orechov vložíme približne na 10-15 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
Po vychladnutí ich premiestnime do mixéru, pridáme všetky ostatné suroviny a mixujeme kým nám nevznikne hladký krém.


Dĺžka mixovania bude závisieť od typu mixéru, ktorý používate. Vždy keď uvidíte, že sa väčšia časť masy dostala na stenu mixéra, zastavte ho a masu zoškrabte nožíkom tak, aby sa opäť dostala na dno mixéra.

Ak je Váš mixér menej výkonný, je tiež možné, že mu budete musieť dopriať niekoľko prestávok, aby nedošlo k prehriatiu.

Hotové maslo potom preložíme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby. Podávať ho môžeme napríklad s domácim chlebíkom, ako plnku do palaciniek, či polevu na lievančeky.
Prajem dobrú chuť! ;)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára