utorok 18. augusta 2015

Mrkvová bábovka

Lahodná a nadýchaná - najlepšia mrkvová bábovka!


Potrebujeme:
* 200g mrkvy
* 300g hladkej bio celozrnnej múky
* 1 čl sódy
* 1 čl prášku do pečiva
* štipku soli
* 4 vajcia
* 150g hnedého trstinového cukru
* 1 a 1/2 dl olivového oleja
* 5 polievkových lyžíc teplej vody
* 1 čl škorice
* 1/2 čl muškátového orieška
* 1/8 čl mletého zázvoru
* vanilkový cukor

Postup:
Vo väčšej mise zmiešame múku s práškom do pečiva, sódou a soľou. Primiešame škoricu, muškátový orech a zázvor. Žĺtka s cukrom, olejom a vodou vyšľaháme pomocou mixéra. Do tejto zmesi potom vmiešame na jemno nastrúhanú mrkvu. Tekutú zmes vylejeme k múke a poriadne premiešame. Na koniec pridáme tuhý sneh z bielkov a opatrne premiešame vareškou. 
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme približne 45 minút. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára