utorok 18. augusta 2015

Ružová ovsená kaša

Potrebujeme:
(na 1 veľkú alebo 2 menšie porcie)
* pol hrnčeka jemných ovsených vločiek
* 1 a 1/2 hrnčeka vody
* 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu
* 1 čajovú lyžičku ľanových semienok
* 2 pl medu
* červený melón
* kokosový olej
* 1 veľkú broskyňu
* biele hrozno
* tekvicové semienka
* mandle alebo lieskové orechy
* škoricu

Postup:
Ovsené vločky, kokos, vodu, ľanové semienka a med dáme do hrnca a postavíme na platničku. Na miernom ohni varíme za občasného miešania približne 5 minút, tak aby nám vločky dostatočne nasiakli. Ku koncu pridáme na kocky nakrájaný 1 tenší mesiačik melóna (zbavíme ho semienok). Zmes premixujeme ponorným mixérom, poprípade použijeme kuchynský robot. Kašu si prelejeme do misky alebo hlbokého taniera.
Broskyňu ošúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme 2 lyžičky kokosového oleja a pridáme broskyňu, semienka a orechy. Krátko osmažíme, tak aby broskyňa mierne zmäkla a pustila šťavu. Zmesou ozdobíme vrch kaše, pridáme niekoľko menších bobúľ hrozna, posypeme škoricou, prípadne aj strúhaným kokosom.

Na záver vás ešte musím upozorniť, že kaša je naozaj veľmi sýtna, preto to s ňou neprežeňte. Prajem dobrú chuť a dúfam, že vám pomôže naštartovať sa do nového dňa tak ako mne ;).



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára